WeSAR Σύστημα Αναζήτησης και Διάσωσης βασισμένο σε Φορητές Συσκευές
Το έργο WeSAR

Αντικείμενο του έργου είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη ενός συστήματος εντοπισμού και διάσωσης ατόμων, ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ομάδες πληθυσμού με ιδιαίτερη μεγάλη πιθανότητα να χαθούν. Κεντρικό τμήμα του συστήματος είναι μια αρθρωτή «wearable (φορητής)» συσκευή, ενώ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητά του θα διατελέσουν οι αλγόριθμοι εντοπισμού θέσης και κατάστασης του ατόμου που μεταφέρει τη συσκευή. Περισσότερες πληροφορορίες στον Δικτυακό Τόπο του έργου στην διεύθυνση https://www.wesar-project.upatras.gr/

 

EE4: Έλεγχος, Ολοκλήρωση και Επικύρωση

Έχει ολοκληρωθεί η Ενότητα Εργασίας 4 (Ε.Ε.4), αντικείμενο της οποίας είναι ο έλεγχος των επιμέρους τμημάτων της συσκευής και της υπηρεσίας, τόσο του κάθε τμήματος/υποσυστήματος χωριστά όσο και συνδυαστικά για να ελεγχθεί η μεταξύ τους επικοινωνία και η διαλειτουργικότητά τους, η ολοκλήρωση του συστήματος και η επίλυση θεμάτων που προκύπτουν κατά τη σύνθεση των διαφόρων τμημάτων, ο συνολικός τεχνικός έλεγχος του συστήματος και η επικύρωση των τήρησης των προδιαγραφών και της κάλυψης των απαιτήσεων.

ΕΕ5: Επίδειξη και Αξιολόγηση

Έχει ολοκληρωθεί η Ενότητα Εργασίας 5 (ΕΕ5), αντικείμενο της οποίας είναι η προετοιμασία σεναρίων επίδειξης της συσκευής και η επίδειξη της ορθής λειτουργίας της. Η επίδειξη έγινε σε πραγματικό περιβάλλον με συνθήκες ανάλογες πραγματικών περιστατικών έρευνας και διάσωσης και για σενάρια στα οποία θα γίνεται χρήση όλων των επιμέρους λειτουργιών, ώστε να επιδειχθεί όλη η λειτουργικότητα της συσκευής και της υπηρεσίας. Η επίδειξη έγινε με το πρωτότυπο της συσκευής, όπως  αναπτύχθηκε στο development board.

ΕΕ7: Στρατηγική Εκμετάλλευσης Αποτελεσμάτων

Έχει ολοκληρωθεί η Ενότητα Εργασίας 7 (ΕΕ7) αντικείμενο της οποίας είναι η εκπόνηση στρατηγικής εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων του έργου. Ειδικότερα αναλύθηκε η κατάσταση της σχετικής αγοράς και εκπονήθηκε πλάνο εμπορικής εκμετάλλευσης των αποτελεσμάτων. Το πλάνο περιλαμβάνει στρατηγική εκμετάλλευσης και οικονομικές επιπτώσεις για τις δύο συμμετέχουσες εταιρείες καθώς και στοιχεία για τις επιπτώσεις του έργου στην Ελληνική Επικράτεια και αγορά.

Δημοσιεύσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου WeSAR

Στο πλαίσιο του έργου WeSAR, υπήρξε έντονη ερευνητική δραστηριότητα από το Πανεπιστήμιο Πατρών, και από το ΙΤΥΕ.  Οι δημοσιεύσεις έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του έργου, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να της μελετήσει (https://vgiannakop.upnet.gr/?page_id=29).  Παρακάτω φαίνονται οι τίτλοι των δημοσιεύσεων, ενώ υπάρχουν και άλλα άρθρα που έχουν υποβληθεί σε συνέδρια και σε διεθνή περιοδικά και βρίσκονται υπο κρίση.

Δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια

- Exploring the energy efficiency for Search and Rescue operations over LoRa

- Energy-Efficient Mechanism over LoRa for Search and Rescue operations

- Exploring the energy efficiency for Search and Rescue operations over LoRa

- Spreading Factor Selection Mechanism for Transmission over LoRa Networks

- Spreading Factor Analysis for LoRa networks: A supervised learning approach

- Comparison of LoRa Simulation Environments

- Using LoRa Technology for IoT Monitoring Systems

- A survey of methods for location estimation on Low Power Wide Area Networks

- Using Neural Networks for RSSI Location Estimation in LoRa Networks

Performance evaluation of LoraWan physical layer integration on IoT devices

- ΙοΤ Geolocation Perfomance Using LoRaWAN

- Time Difference of Arrival Localization Study for SAR Systems over LoRaWAN

-  Real – Time Geolocation Approach through LoRa on Internet of Things

Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά

- A Comparative Study of Machine Learning Models for Spreading Factor Selection in LoRa Networks

- Energy efficient mechanism for LoRa networks

- Geolocation analysis for SAR systems using LoRaWAN

Δημοσιεύσεις σε κεφάλαια βιβλιών

 - Search and Rescue System Based on NB-IoT Wearable Device

COSMOTE: Λύσεις smart cities με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ στα Χανιά και τη Μονεμβασιά

Λύσεις έξυπνων πόλεων υλοποίησε η COSMOTE στους Δήμους Μονεμβασιάς και Χανίων, αξιοποιώντας την τεχνολογία Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT). Με την Έξυπνη Διαχείριση Υδάτων στη Μονεμβασιά και την Έξυπνη Στάθμευση στα Χανιά, διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών, ενώ οι δήμοι εξοικονομούν πολύτιμους πόρους και μειώνουν τις δαπάνες. Η υλοποίηση βασίστηκε σε τεχνολογία NB-IoT, καθώς απαιτεί μικρό όγκο δεδομένων για τη διασύνδεση συσκευών μέσω δικτύου κινητής, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πλήρες άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας της Συμμετοχές 5G με την Nokia Hellas

Η Συμμετοχές 5G ανακοινώνει πως προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Nokia Hellas, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος που θα υποστηρίζει τη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών νέας γενιάς στην Ελλάδα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη testbeds, για την αξιολόγηση τεχνολογικών λύσεων και επιχειρηματικών μοντέλων των εταιρειών στις οποίες θα επενδύει η Συμμετοχές 5G μέσω του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός».

 

Διαβάστε περισσότερα: Πλήρες άρθρο

Η Logicom Solutions μετατρέπει την Πάφο σε «έξυπνη πόλη»

Συμβόλαιο συνεργασίας,ύψους 476 χιλ. ευρώ, υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Πάφου και της Logicom Solutions Ltd, με στόχο την υλοποίηση, λειτουργία και συντήρηση ασύρματου δικτύου χαμηλής ισχύος τύπου LoRaWAN® για το Δήμο. Το συμβόλαιο προβλέπει εξάμηνη υλοποίηση του έργου, με 8 χρόνια λειτουργίας και συντήρησής του.

Το δίκτυο θα αποτελέσει την κοινή υποδομή στην οποία θα στηριχτεί η λειτουργία εφαρμογών IoT (Internet of Things) και “Έξυπνης Πόλης” που θα αναπτυχθούν από το Δήμο Πάφου, καθώς θα επιτρέπει τη διασύνδεση και επικοινωνία των αισθητήρων-συσκευών με τις αντίστοιχες εφαρμογές τους, όπως για παράδειγμα, η εφαρμογή που είναι άμεσα προς υλοποίηση για την “έξυπνη στάθμευση”. Το δίκτυο LoRaWAN® αποτελεί ιδανική επιλογή σε αυτή την περίπτωση, καθώς παρέχει εξαιρετικά χαμηλή ισχύ (ultra low power) και μεγάλη εμβέλεια (long range) εξασφαλίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή ζωή στη μπαταρία των συσκευών, τη διασύνδεση χιλιάδων συσκευών με μικρό αριθμό δρομολογητών και χαμηλό κόστος λειτουργίας μακροπρόθεσμα.

 

Διαβάστε περισσότερα: Πλήρες άρθρο

Βίντεο λειτουργίας του συστήματος WeSAR

Παρακολουθείστε στον παρακάτω σύνδεσμο ένα βίντεο επίδειξης του συστήματος του έργου WeSAR

Σύνδεσμος

WeSAR
Σύστημα Αναζήτησης και Διάσωσης βασισμένο σε Φορητές Συσκευές
https://www.wesar-project.upatras.gr
Copyright WeSAR consortium
Twitter LinkedIn
Αλλάξτε τη συνδρομή σας    |    Δείτε online